Výprava světlušek 12.–13. 4. 2019

Ahoj Akelo,

Přeposílám fotky ze skvělé výpravy/výletu. Ze začátku jsme se obávaly jestli nenastanou nějaké problémy, jestli holky všechno zvládnou, ale opak se stal pravdou.
Přišlo nám neuvěřitelné, jak jsou holky samostatné, přátelské, prostě všechno, podle zákonu světlušek.
1. Den – cesta
Jízda vlakem byla sice dlouhá ale holky si kreslily, povídaly a zpívaly, tudíž rychle utekla.
Jakmile jsme se zabydleli, holky pomazlily psa a šlo se na procházku, kde jsme hrály hry a vyšly na kopec, ze kterého šlo vidět na cely Nový Hrozenkov.
Po návratu z procházky jsme společně  nachystaly buřty na opékání, založily oheň a navečeřely jsme se. Celý den jsme ukončili u filmu, zaplétání copánků, nachystání svačiny na druhý den a zalehnutí.
2.den – Hostýn
Ráno jsme se nasnídali a výzva mohla začít. Cestu, která vedla pořád do kopce 5 kilometrů, zvládli opravdu všechny světlušky bez naříkání.
Nahoře byla opravdu veliká zima, dokonce i sněžilo, a tak jsme toho využili a postavili si sněhuláka, podívali se do kostela a šli pomalu dolů. Dole jsme se rozloučili se Sluníčkem a naše cesta pokračovala domů.
Holky byly nadšené a my také. Jsme na ně neskutečně pyšné protože cesta byla náročná a všechny šikovné světlušky ušli celkem 13 kilometrů, ano opravdu 13 kilometrů.
Po cestě jsme si zpívaly, hráli hry, zahřívali se a podporovali.
Tato výprava utužila naše přátelství a rozhodně nebyla poslední. Už se těšíme na další.
S pozdravem Jitka a Sluníčko.