Družinová výprava Rysů a Sokolů

V sobotu 15. ledna, po dlouhé době nemožné aktivity pro skauty nastal čas pro družiny Rysů a Sokolů zase podniknout nějakou společnou akci. Ke slovu přišla celodenní výprava do nedalekých Cetechovic. Na přilehlý vrchol Vlčák obklopený krásnou, a přesto drsnou přírodou zimních Chřibů.

Stopy daňků nás dovedly až na samý vrchol, na němž se tyčí bývalý hostinec a poštovní stanice, vyhlížející do dáli, pokryt zbytky sněhu, stejně jako vše okolo. Po krátkém občerstvení nadešel čas ubírat své kroky zpět dolů.

Cestou ještě přišla na řadu návštěva jednoho z několika přilehlých lomů, které se v okolí nacházejí. Majestátních již léta vytěžených mramorových lomů zde v krajině najdeme rovnou několik. Zde došlo na řadu opečení špekáčků, jako zasloužená odměna po fyzickém výkonu. Mimo to si každý mohl zkusit najít obtisk amonita, kterých tu na každého čeká poměrně dost. Někteří brzy slavili svůj první úspěch.

Poté nás již čekal pouze návrat autobusem zpět domů do Kroměříže. Všichni se vraceli spokojení a s dobrým pocitem z cesty, kterou měli za sebou. Věříme, že nás brzy potkají další, stejně úspěšné akce, kterých se budeme moci společně zúčastnit.