Tři družiny měly uvařit polévku ze zadaných surovin – žádné polotovary. Jen jedna družina prohlédla lest vůdce oddílu a chybějící ingredienci si opatřila – byla to sůl, která na seznamu surovin chyběla. Další dvě družiny odhalily lest v průběhu vaření.
Jedenáct vlčat se přihlásilo k plnění vlčka Kuchaře, který je jedním z těch těžších. U těchto vlčat se hodnotila příprava polévky pod drobnohledem. Další členové se účastnili vaření jako pomocníci. Aby vše nebylo tak jednoduché, družiny losovaly o způsob přípravy (vaření na otevřeném ohništi, vaření na indukčním vařiči, vaření na plynovém sporáku).
Členové družin dali hlavy dohromady a za 50 minut byly hotové polévky v klubovních podmínkách a o 15 minut později byla družina hotová na otevřeném ohništi i s přípravou ohně.
1. místo obsadila družina Jestřábů – vynikající chuť byla dosažena přidáním dalších druhů zeleniny a způsobem přípravy.
2. místo obsadila družina Kondorů – chuť polévky byla standardem.
3. místo obsadila družina Veverek – chuť byla dobrá, ale příčinou toho byl bujón – polotovar.
Družiny zvládly úkol na výbornou. Práce šla vlčatům od ruky.
Fotoreportáž ZDE.